Vendéglátó helyek

Település:
Pest megye, Pilisvörösvár


Aranyló Fogadó


Pilisvörösvár, Fő u. 20/a, 2085 (06 26) 333 166

Az Aranyló-fogadó a Gidrán lovaknak állít emléket, így a berendezés is hűen tükrözi a lovak iránti szeretetünket, ezzel kellemes hangulatot kölcsönözve mindannyiunknak.
A családias légkör mellett, igyekszünk ételeinkkel a tradicionális konyha mellett, pusztai specialitásokat is hozni vendégeinknek, de a pizzánkat és hamburgereinket is dicsérik.

A Gidrán lovak a múlt század elejétől nemzetközi hírű huszárlovakká váltak. A világhírű magyar könnyűlovasság, a huszárság tiszti hátaslovaiként számontartott elegáns lovak története regényes és sokszínű.

A fajtaalapító Gidrán Senior eredeti arab telivér mént az a Fechtig báró importálta Arábiából, akit Cigánybáróként tart számon Jókai Mór révén a magyar és nemzetközi irodalom. A fajta alapjának számító induló kancaanyagot, az arab telivérek mellett, egy idő után angol telivérekkel kezdték nemesíteni. Így alakult ki Európa első angol-arab fajtája, amely a kor jellegzetes katonai ménesbeosztásából kifolyólag kizárólag sárga színben létezik. Innen ered a fogadó Arany-ló elnevezése.

Kóstolja meg nagy gonddal elkészített ételeinket, melyben fellelheti a kétszáz éves tájjellegű specialitásokat, a hely hangulatának megfelelően. 

Nyitvatartás:

H-V: 11:00 - 22:00
 


Forrás: aranylo.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »